Întrebări și răspunsuri

Vom actualiza această secțiune pe măsură ce primim întrebări.
Mai jos, întrebările și răspunsurile aferente, în ordinea adresării:

 

Î1. Pentru înscrierea lucrărilor de licență (secțiunea 4) la concurs, proiectele trebuie predate exact așa cum au fost la examenul de diplomă sau se pot aduce modificări (fie la nivel de soluție, fie la nivel de reprezentare)?
/
R1: Soluția de arhitectură a unui proiect înscris în concurs în categoria 4.Lucrări de licență trebuie să coincidă cu soluția de arhitectură pe care participantul a prezentat-o la examenul de diplomă. În acest sens, nu sunt acceptate modificări la nivelul soluției. Cât despre reprezentare, participantul va alege metoda cea mai potrivită de prezentare a proiectului: poate folosi aceleași piese pe care le-a folosit pentru examenul de diplomă, poate interveni asupra lor sau poate include noi piese de reprezentare grafică. Proiectele înscrise în categoria 4.Lucrări de licență vor respecta modelul-cadru pus la dispoziție de organizatori, denumit LAYOUT 4.

 

Î2. Este posibil să participăm cu un proiect de diplomă căruia i-am modificat ulterior reprezentarea grafică (am modificat randările sau am adăugat anumite scheme, de exemplu), atâta timp cât soluția de arhitectură rămâne aceeași?
/
R2: idem răspuns întrebare 1

 

Î3: Doresc să vă adresez 2 întrebări cu privire la înscriere:
3.1. Solicitați codul de identificare (abc12) chiar la începutul forumlarului de înscriere. Cum pot aplica pentru un astfel de număr? Aparent, înregistrarea/înscrierea și predarea propriu-zisă (încărcarea de materiale) se petrec în același timp, într-o singură fază, ceea ce produce confuzie.
3.2. Pot să mă înregistrez doar cu câteva informații de bază (nume, e-mail), să obțin codul și să încarc materialele ulterior, într-o a doua fază? De data aceasta atașând și materialul arhitectural necesar (nu se pot încărca imagini fără cod).
(nu am vrut să încerc această a doua opțiune pentru a nu pierde posibilitatea de a trimite orice material)
/
A3: Fiecare lucrare va fi identificată pe baza unui cod format din 3 litere și 2 cifre la alegerea participantului (de exemplu ABC12, XYZ32, XOY00 etc.), care se va menționa atât în fișierul conținând prezentarea lucrării, cât și în cadrul formularului de înscriere. Pentru condiții specifice de înscriere, consultați capitolul 4.Înscriere din Regulament). Nu există o înregistrare în avans, doar trimiterea într-o singură etapă a tuturor materialelor solicitate.

 

Î4: Sunt sundent la Facultatea de Inginerie Civilă Subotica a Universității de din Novi Sad, am aflat despre concursul pe care îl coordonați și sunt interesat să particip la categoria Inițiative/ Experimente/ Viziuni în arhitectură. În calitate de student nu sunt sigur dacă sunt eligibil să particip la această sau la orice altă categorie.
/
R4: În funcție de tipul de proiect înscris, participantul fie face parte din corpul profesional, administrație sau societatea civilă (în cazul înscrierii unor proiecte culturale, proiecte din sfera educației de arhitectură, inițiative participative, politici publice), fie este arhitect, conductor arhitect sau urbanist (în cazul înscrierii unor proiecte arhitecturale speculative care reinterpretează rolul arhitecturii – proiecții pentru viitorul arhitecturii: viziuni / strategii / teorii / programe / concursuri). Pentru condiții specifice de participare, vă rugăm să consultați Regulamentul concursului (subcapitolul 3.3). Puteți participa, cu siguranță, la categoria Text de arhitectură.

 

Î5. Pot participa cu un proiect de diplomă care nu a fost construit? Este vorba de planuri și nu de o clădire reală.
Dacă da, ar trebui să îmi menționez profesorii îndrumători ca și colaboratori? Sau este suficient ca numele lor să apară pe planuri?
/
R5: Puteți participa cu un proiect de diplomă care nu a fost construit și vă puteți menționa profesorii îndrumători ca și colaboratori.
Vă rugăm să rețineți că proiectul înscris trebuie să respecte modelul-cadru pus la dispoziție de organizatori (LAYOUT 4) și că proiectul se va prezenta astfel încât acesta să fie pe deplin înțeles de către juriu (folosind desene tehnice, scheme explicative, imagini, texte etc.). Pentru totalitatea condițiilor de participare și înscriere vă rugăm să consultați Regulamentul concursului.